пʼятницю, 26 квітня 2013 р.

«Намалюй свою писанку»


Напередодні Великодня в районній бібліотеці для дітей пройшов майстер – клас «Намалюй свою писанку». 
 
 Навчала присутніх на заході писанковому розпису викладач Волинського державного училища культури і мистецтв імені І. Стравінського Галина Ковальчук, а член Національної спілки письменників України, відомий народознавець та фольклорист Сергій Цюриць ознайомив присутніх з історією виникнення писанкарства і, зокрема, волинської писанки. Користуючись нагодою Сергій Цюриць познайомив всіх зі своєю новою книгою народознавчої тематики «Рай - мир».
    Для юних писанкарів була створена тематична поличка «Великдень всіх на гостини просить».


четвер, 25 квітня 2013 р.

Урок моралі "Вчись творити добро"



Урок моралі «Вчись творити добро» пройшов в дитячому садочку с. Чаруків. Організували цей захід завідуюча дитячим садочком Наталія Ваколюк, Луцька районна бібліотека для дітей, сільській бібліотекар Ольга Барда та соціальний працівник Галина Узій.
 На розмову про добро і зло, про правду і кривду, про ввічливі слова і добрі вчинки були запрошені вихованці цього садочка та їх батьки. 
 Ляльковий театр «Веселка» районної бібліотеки для дітей показав виставу «Вчись творити добро». 
  

понеділок, 22 квітня 2013 р.

Екологічна мандрівка "Це чарівне довкілля"



       Екологічну мандрівку на тему «Це чарівне довкілля»  здійснили вихованці дитячого садочка №2 села Гірка Полонка разом зі своїми вихователями Ліною Ярмолюк та Юлією Паламарчук. А допомогли їм в цьому бібліотекарі Луцької районної бібліотеки для дітей Мирослава Крищук, Алла Гладун, Лариса Панасюк та бібліотекар бібліотеки – філії с. Гірка Полонка Галина Васечко. Ляльковий театр «Веселка» районної бібліотеки для дітей показав виставу на екологічну тематику «Зайчикова хатка».  

четвер, 18 квітня 2013 р.

Екскурсія в бібліотеці



   Учні 4 класу ЗОШ І-ІІ ст. с. Мстишин разом з класним керівником Наталією Довгополюк завітали до Луцької районної бібліотеки для дітей. 
Тут вони здійснили подорож по книжкових полицях, познайомилися з періодичними виданнями для дітей. Особливий інтерес викликали у школярів довідкові видання (енциклопедії серії «Я пізнаю світ»,  «Світ навколо тебе», довідники, словники). Зацікавила дітей література представлена на тематичній полиці «Волинські письменники дітям».
   На згадку про зустріч учні подарували бібліотеці збірку своїх власних віршів «Перлинки дитячої душі». 







вівторок, 2 квітня 2013 р.

«Казку складаю сам»




З лютого по грудень 2012 року в області проходив конкурс юних казкарів «Казку складаю сам». Мета якого залучити дітей до творчості, виявлення юних обдарувань, активізації роботи літературних об’єднань. Активну участь в цьому конкурсі взяли діти Луцького району.

    28 березня на базі обласної бібліотеки для дітей відбулося нагородження переможців конкурсу. Нагороди за кращі роботи від Луцького району отримали юні читачі: Мартинюк Анна, учениця 4 класу Лищенської ЗОШ, Стефанович Юлія – учениця 8  класу Баївської ЗОШ, Задворний Владислав – учень 8 класу Боратинської ЗОШ, а Келлера Богдана – учня 5-А класу Торчинської ЗОШ визнано найкращим юним казкарем області за казку «Золотий карасик».



В присутності  завуча школи Людмили Барди, вчителя історії Ольги Ворошик та учнів 5-А класу Торчинської ЗОШ І-ІІІ ст., заступник директора Луцької ЦБС по роботі з дітьми Галина Солодуха та завідувач Торчинської селищної бібліотеки для дітей Світлана Скопюк вручають приз переможцю обласного конкурсу «Казку складаю сам» Богдану Келлеру.