понеділок, 29 липня 2013 р.

Шляхами християнства

     

Визначній даті - 1025-річчю хрещення Русі – був присвячений урок християнської етики «Шляхами християнства», який проходив в Луцькій районній бібліотеці для дітей.

        Діти з цікавістю слухали про появу перших християн на теренах нинішньої України. Про політичне, економічне, міжнародне та духовне значення хрещення Русі Володимиром та моральні якості християнського вчення.

        Також до уваги читачів була представлена тематична викладка літератури «Христитель Русі – князь Володимир».

Довідкове бюро Діда-Всевіда

       Ви розумні? Ви кмітливі? Ви допитливі? Ви мудреці-всезнайки? А хочете знати ще більше? Здійснити кругосвітню подорож не за 80 днів, а за 30 хвилин? Дістатися зір і опуститися на дно океану?
       Дуже хочете?!

       Тоді саме для вас в нашій бібліотеці працює довідкове бюро Діда-Всевіда. Тут ви можете отримати відповідь на всі ваші «Де?», «Чому?», «Як?», «Звідки?», «Коли?».

       А нещодавно ваші однолітки побували на черговому засіданні бюро яке проходило під назвою «Влітку для малечі про цікаві речі». Що ж цікавого вони тут дізналися? А дізналися вони про те чому пахнуть квіти, чи розмовляють риби, як живеться равлику, коли сонце друг, а коли – ворог і про ще багато цікавих речей.


       Дід- Всевід запрошує і вас завітати в нашу бібліотеку.

"Ой не ріж косу..."

                                                  
     Дівочі коси…
Гордість і краса кожної дівчини                              

А скільки з ними пов’язано різних народних звичаїв та обрядів, скільки складено пісень, скільки різноманітних зачісок можна зробити.

      Майстерності заплітання коси вчилися дівчатка під час уроку народознавства «Ой не ріж косу…», який пройшов в районній бібліотеці для дітей. 

середу, 10 липня 2013 р.

Здолаймо байдужість до екологічного лиха

       Під такою назвою в районній бібліотеці для дітей пройшов еко-бумеранг. Під час його проведення бібліотекарі акцентували увагу на проблемах чистоти довкілля, охорони природи, на ставленні кожного з нас до навколишнього середовища.

                                                 

                                  

  Завершився еко-бумеранг показом мод «Нове життя непотрібним речам».



       Юні моделі (читачі бібліотеки) продемонстрували присутнім костюми, зроблені зі старих газет, пластикових пляшок та поліотиленових пакетів. Всі витвори були зроблені власноруч дітьми.


                                                       


                                  

Книжковий ярмарок

       Ви бували на ярмарку? Звичайно бували і не раз. А ось нещодавно в Луцькій районній бібліотеці для дітей відбувся незвичайний ярмарок, а книжковий.


       А тим він був незвичним , що герої книг (діти, одягенні в костюми) рекламували свій товар – книги при вході до бібліотеки, запрошуючи всіх перехожих до цього книжкового царства.
                                                                                  

 І книги тут не продавалися, а видавалися  для прочитання на певний термін тим, хто декламував вірші, відгадував загадки, співав пісні, чи показував інші грані свого таланту.










Бібліотечні посиденьки

        Ви не знаєте куди заховатись від літньої спеки? Заходьте у Луцьку  районну бібліотеку для дітей. Ось так як зробили ваші друзі. Подивіться на ці світлини.



         Бачите, як весело було вашим товаришам під час проведення «Бібліотечних посиденьок».
       Кожен з них зумів тут проявити свою кмітливість, винахідливість, знання та здібності, добре порозважатися та поспілкуватися один з одним.                   
                             

      Чекаємо вас на наших «Посиденьках».

четвер, 4 липня 2013 р.

З книгою канікули-сумувати ніколи

         Ваші товариші поїхали хто куди: хто в табір, хто на море, хто до бабусі в село, а ви залишились у місті? Вам сумно, вам нікуди діти вільний час? Завітайте до нашої бібліотеки. Тут на вас чекають книги, журнали, газети, а ще різноманітні розважальні масові заходи. Ось, наприклад, нещодавно пройшло літературно-мистецьке  шоу дітей нашого двору «Сходинки».                 

                          


        Під час його проведення діти читали вірші, співали пісень, танцювали, відгадували та загадували загадки, а також розповідали про свої улюблені книги.

        Все це робили юні читачі нашої бібліотеки: Юля Шевчук, Наталя Король, та сестрички Іванка та Марійка Годлевські.