понеділок, 14 квітня 2014 р.

Дивосвіт української писанки

    


  

  Великдень - одне з найсвітліших, найулюбленіших свят нашого народу. Тож в Луцькій районній бібліотеці для дітей уже стало традицією щорічно в переддень свята проводити уроки народознавства, присвячені Великодню.

      Саме з цієї нагоди завітали в районну бібліотеку учні 4-6 класів ЗОШ I-II ступенів села Мстишин разом з вчителем української мови та літератури Оксаною Лобарчук та завідувачкою бібліотекою-філією села Коршовець Лілією Кальчик, щоб розписати свою лершу писанку. А навчала їх цьому мистецтву бібліотекар Мирослава Крищук.




      А ще бібліотекарі познайомили дітей з історією писанкарства , розповіли легенди про Ісуса, про різні технології розпису яєць.
     Завідувачка бібліотекою Галина Солодуха познайомила школярів з книжковим фондом бібліотеки, а ляльковий театр "Веселка" показав виставу "Великодня писанка".

Казка запрошує в гості

 
   Чарівний та неповторний світ казок манить усіх: і дорослих , і дітей. Але найбільше люблять казки діти. Люблять читати їх самі, люблять слухати, коли читає хтось інший, люблять дивитися фільми та мультфільми. А ще люблять переглядати лялькові вистави, особливо тоді, коли ці вистави показують їхні однолітки.
     Тож на черговий показ вистав за мотивами українських народних казок в Луцькій районній бібліотеці для дітей зібралося багато юних читачів. Разом з героями екологічної казки  "Зайчикова хатка" маленькі глядачі  вчилися любити і берегти довкілля, а з героями казки "Пан Коцький" вчилися бути добрими, уважними, вміти дружити і цінувати дружбу.
      А підготували для них ці вистави учасники лялькового театру "Веселка", що діє при бібліотеці для дітей.