четвер, 21 травня 2015 р.

Цікава преса на всі інтереси

     
Наше життя кожен день наповнене різними подіями, новинами в світі, в нашій країні. Кожен день щось міняється, з`являється нове, незвичне. Допомогти дітям не загубитися серед безлічі цієї інформації, передати матеріал і доступній, цікавій для них формі призначені дитячі газети та журнали. Щоб познайомити читачів з дитячою пресою, навчити їх користуватися нею, в районній бібліотеці для дітей був проведений інтерпрайс «Цікава преса на всі інтереси».

     Сашу Гладуна зацікавив журнал «Професор Крейд», Юлії Холкіній сподобався журнал «Юная леди», Лілія Казван та Уляна  Шабала з задоволенням переглянули газету природничого характеру «Колосочок». Максиму Бенедику сподобався вірш про Україну, який він прочитав в журналі «Дзвіночок».
     Бібліотекарі також познайомили присутніх з журналами «Колосок», «Барвінок», «Малятко», «Світ дитини»,»Зернятко» та іншими представленими на бібліотечній виставці «Сторінками дитячої преси». Також маленькі читачі переглянули лялькову виставу за мотивами української народної казки «Рукавичка».

пʼятницю, 15 травня 2015 р.

Родина моя і моя Україна навіки у серці моєму живі

    
     Сім`я, родина – джерело духовних  цінностей. Саме в сім`ї формується характер, світогляд, погляди на життя дитини. Саме з сім`ї починається людина, громадянин. Саме сімейне виховання має великий вплив на майбутнє наших дітей, нашої нації, нашої України.
     Сімейним цінностям, традиціям була присвячена родинна вітальня «Родина моя і моя Україна навіки у серці моєму живі», яка відбулася в районній бібліотеці для дітей напередодні Міжнародного дня сім`ї.
      Учасниками її стали читачі 2-6 класів, їх мами, бабусі. Про роль сім`ї у творенні держави, у моральному становленні дитини розповіли присутнім бібліотекарі Мирослава Крищук та Лариса Панасюк. 
     Хороші, ласкаві слова про свою бабусю говорила читачка Уляна Шабала, яка ще й виконала для всіх присутніх пісню про маму. Про те, як вони з татом і мамою проводять вільний час, які книги разом читають, які фільми дивляться ділився  Богдан Поручнік. Аня Крищук продекламувала вірш Емілії Саталкіної
 « Мамині руки». Про виховання в своїй родині, про свої сімейні традиції розповіла мама читачки Насті Никитюк Оксана Вікторівна. 
     Ляльковий театр « Веселка» порадував дітей виставою «Вчись творити добро». А бібліотекар Алла Гладун познайомила користувачів з книгами, представленими на літературній викладці «Ми матір називаємо святою».Завідувач бібліотекою Галина Солодуха запросила матусь, бабусь частіше відвідувати бібліотеку разом зі своїми дітьми  та внуками.

Вогонь-друг, вогонь-ворог

  Вогонь-давній супутник людини. І в минулі часи і в наш час вогонь нам допомагає. Але на, жаль, вогонь приносить людям не тільки добро, радість і втіху а й прикрощі. Щоб зберегти своє життя та матеріальні цінності потрібно вміти правильно поводитися з вогнем.
     Саме тому в Луцькій районній бібліотеці для дітей пройшов театралізований урок безпеки «Вогонь-друг, вогонь-ворог».
     Завідувач бібліотекою Галина Солодуха познайомила дітей з правилами користування побутовими приладами, поводження з вогнем в лісі та у дворі, у місцях відпочинку. Вона розповіла, що потрібно робити, коли виникла пожежа, або інші надзвичайні ситуації, як поводитись з сірниками, з електроприладами. Цікаво пройшла вікторина на дану тематику.
     А допомагали провести вікторину  Галині Миколаївні  казкові герої Мишка, Жабка, Баба Яга та інші (персонажі лялькової вистави «Хай вогонь в серцях палає, і пожеж хай не буває»).  Особливо активними були Доміана Оксеньчук , Юлія Холкіна , Софія Лисюк, Саша Гладун та інші.