середу, 27 квітня 2016 р.

Тут живуть книги



                         Учні 2-Б класу (класний керівник Любов Гачукова) школи № 3 міста Луцька з книгами знайомі давно.



     Але такої кількості книг як в Луцькій районній бібліотеці, більшість із дітей ще не бачили ніколи. У юних читачів розбігалися очі від такого розмаїття книг та журналів.





                  Хотілося кожну взяти в руки,роздивитися ілюстрації, познайомитись із змістом.   Бібліотекар Лариса Панасюк розповіла про бібліотеку, про порядок розстановки книг на стелажах та провела подорож книжковими полицями. Ляльковий театр «Веселка» показав виставу «Передвеликодня пригода».



Голосить дзвін стривожено у квітні



     Минуло вже 30 років від найглобальнішої техногенної катастрофи на землі – аварії на Чорнобильській АЕС (1986 р.), але події тих років ще й досі відгукуються в серцях українців. Щоразу ми думками повертаємося до тих подій, щоб осмислити і зрозуміти наслідки та масштаби тієї страшної трагедії. Саме цим подіям був присвячений екобумеранг «Голосить дзвін стривожено у квітні», який провели працівники Луцької районної бібліотеки для дітей. Читачі бібліотеки свої емоції, своє відношення до тих подій відобразили в малюнках. Завідувач бібліотеки Галина Солодуха познайомила користувачів з книгами представленими на однойменній тематичній полиці.

вівторок, 26 квітня 2016 р.

Розмалюю писанку




  Вже стало традицією в Луцькій районній бібліотеці для дітей перед Великоднім святом проводити уроки народознавства, присвячені цьому світлому святу. 
  













       Під час їх проведення  бібліотекарі знайомлять школярів з звичаями та традиціями святкування Великодня в Україні. 

     Цьогорічне квітневе заняття гуртка за інтересами «Цікаве дозвілля» було присвячене саме цій тематиці. На нього були запрошені юні читачі бібліотеки-філії села Коршовець разом зі своїм бібліотекарем Лілею Кальчик.
    Діти з натхненням вимальовували різні символи і знаки, розповідали про традиції святкування цього свята в їхніх родинах. Виготовлені власноруч писанки діти з радістю подарують своїм рідним і близьким. А навчала їх майстерності писанкарства бібліотекар районної бібліотеки для дітей Мирослава Крищук.


Великоднє свято в бібліотеці



  Шануючи звичаї та традиції нашого народу Луцька районна бібліотека для дітей, як і вся Україна, теж готується до зустрічі великого свята Пасхи. 
        
   До уваги користувачів бібліотеки була представлена тематична викладка літератури «Пасхальна веселка», з молодшими читачами було проведено бліц-турнір «Писанковий дивосвіт», а ляльковий театр «Веселка» показав виставу «Великодня писанка». 
      Разом із своїми юними підопічними та їхніми мамами та бабусями розписувати писанки вчилися і працівники бібліотеки.