неділю, 30 жовтня 2016 р.

І там, де звучить рідна мова, живе український народ

   
     Свої осінні канікули учні 4-го класу  ЗОШ 1-3 ст. села Ратнів розпочали з зустрічі з книгою. Вони разом зі своєю вчителькою Надією Єрмаковою та бібліотекарем цієї школи Іриною Приступою завітали в Луцьку районну бібліотеку для дітей. 



     Разом  з завідувачкою цієї книгозбірні Галиною Солодухою юні читачі здійснили подорож книжковими полицями, ознайомилися з періодичними виданнями для дітей, що надходять до бібліотеки. 

     До Дня української писемності  та мови бібліотекарі провели для користувачів літературну годину «І там, де звучить рідна мова, живе український народ». Ляльковий театр «Веселка» показав лялькову виставу Віталія Клімчука «Рукавичка-невеличка», присвячену чистоті української мови.

Франкове слово з вічності звучить....





      Імя Івана Франка стоїть поруч з іменами таких світочів України як Леся Українка, Тарас Шевченко. Його твори перекладені  багатьма мовами світу, є в репертуарі провідних театрів країни. Цьогоріч була особлива увага до його життєвого та творчого шляху. Не залишилася осторонь і районна бібліотека для дітей. На відзначення 160-ї річниці з дня народження великого сина українського народу в дитячій книгозбірні було проведено літературний калейдоскоп «У світі Франкової казки» (1-3 класи), гомеостат «Відгадай героя»  (за мотивами оповідань та казок Івана Франка,( 4-5 класи), бібліографічний огляд літератури «Герої книг Івана Франка» (5-6 класи), вікторину «Дух, що тіло рве до бою» (7-9 класи). В книжковому фонді відкрито тематичні полички «Рядки, що з вічності звучать» (7-9 класи) та «Великий Каменяр» (3-4класи). Ляльковий театр «Веселка» показав для найменших читачів бібліотеки казку Івана Франка «Старе добро забувається».  

Дегустація новинок

   
    На дегустацію новинок літератури запросила юних читачів Луцька районна бібліотека для дітей. Презентувати нові книги довідкового характеру для найменших читачів допомагала сова Соня Премудра.

     Світлофорик Моргайко рекомендував звернути увагу на літературу, що стосується дорожніх правил та пішоходів.
 А Зайчик Куцохвостик запрошував прочитати книги про його лісових друзів та домашніх улюбленців дітей.


    




       Користувачів середнього та старшого шкільного віку зацікавила книжкова інсталяція «Дивосвіт нової книги».


     То ж запрошуємо всіх в бібліотеку на зустріч з новою книгою.