середу, 22 лютого 2017 р.

А мова в кожного своя…


    Районна бібліотека для дітей спільно з вчителем української мови та літератури Підгайцівського НВК «загальноосвітня школа 1-3 ступенів-гімназія» Галиною  Кінах, бібліотекою-філією села Підгайці (зав. філією Валентина Герлінська) провели мовний коктейль «А мова в кожного своя…», приурочений Міжнародному дню рідної мови.
    



Бібліотекар районної бібліотеки для дітей Мирослава Крищук познайомила учнів 5-Б класу з історією виникнення цього свята, повела юних користувачів у різномаїття мов світу, мовне різнобарвя національних меншин Волині.



 








   Вона прочитала присутнім  «Заповіт» Тараса Шевченка білоруською та польською мовами.
     Діти з задоволенням прочитали вірші українських поетів про рідну мову та подивилися лялькову виставу за твором В.Клімчука «Рукавичка-невеличка», в якій  питання чистоти рідної мови піднімають улюблені герої казок.
   Вчитель української мови та літератури Галина Кінах звернула увагу школярів на значення рідної мови у житті кожної людини та народу, зокрема.
   Валентина Герлінська ознайомила учасників заходу з літературою, представленою на книжковій викладці «Мови чисте джерело», а також з книгами надрукованими мовами світу, наявними в районній та сільській книгозбірнях.

   

понеділок, 20 лютого 2017 р.

Ти віддячиш їм якщо житимеш гідно



         Бесіду-спілкування «Ти віддячиш їм якщо житимеш гідно» біля тематичної полички «Майдан: дні які змінили історію» провела з юними користувачами бібліотекар Луцької районної бібліотеки для дітей Алла Гладун. Хвилиною мовчання вшанували всіх героїв Небесної сотні, а також наших земляків: В.Мойсея, І.Тарасюка, С.Байдовського та Е.Гриневича.

Веселим Пізнайкам і допитливим Чомусикам




    


  Під такою назвою в дитячій книгозбірні для молодших користувачів пройшов бібліотечний урок. 


    

    Під час уроку діти познайомилися з словниками, довідниками, енциклопедіями, каталогами та картотеками бібліотеки. Також вчилися, як ними користуватися, щоб знайти відповіді на безліч «Що? Коли? Чому?» та взяли участь у театралізованій грі-вікторині. 
    
До уваги читачів була організована книжкова виставка «Супутник допитливих».

понеділок, 13 лютого 2017 р.

Увага! Увага! Увага!

       
  
   Дорогі користувачі нашої    
              бібліотеки!
Запрошуємо Вас та ваших батьків на    лялькову виставу за мотивами української народної казки "Рукавичка", яка відбудеться  
17 лютого 2017 року о 16.00 годині. 
   Будемо щиро раді нашій зустрічі

Професій дуже є багато і серед них одна моя

     
   


Читачі районної бібліотеки для дітей хоч навчаються лише в 5-6 класах, та вже задумуються над тим, ким і де працювати у майбутньому  і щоб обрана справа припадала до душі.

       Поринути у різноманітний світ професій юним користувачам допомогли бібліотекарі Луцької районної бібліотеки для дітей. Вони розповіли про спеціальності потрібні нашому краю та такі що користуються попитом на ринку праці.
       Самі ж діти розповідали про професії своїх батьків та якими професіями вони хотіли б оволодіти, щоб знайти своє місце в житті. Так, наприклад Каріна Борова мріє бути модельєром, Юля Холкіна - вчителем, а Максим Саган хоче стати військовим, щоб захищати свою Вітчизну. Серед професій, які подобаються дітям є професії лікаря, будівельника, інженер, поліцейського та інші.

понеділок, 6 лютого 2017 р.

Що сниться деревам взимку



                     На інформ-коктейль «Що сниться деревам взимку» запросив дітей Дід-Всевід. Де зимують раки, жаби, інші звірі чому відлітають птахи у теплі краї, що сниться деревам взимку та на інші загадки чарівниці-зими розповіли маленьким користувачам бібліотекарі. ’ також познайомили з зимовими місяцями, їх назвами та зимовими народними прикметами з низкою веселих свят.


    Галина Солодуха провела вікторину «Зимові візерунки». Дуже активними були і дали багато правильних відповідей Микола та Ірина Мартинюки, Максим Саган, Артем Садовський, Давид Усік,

Данило Боровий та ін.. Також діти познайомилися з літературою представленою на книжковій виставці «Цікаве довкілля».