суботу, 3 серпня 2013 р.

Цвіт душі Лесі Українки

                                                     
                                                      Ні! я жива! Я буду вічно  жити!
                                                      Я в серці маю те, що не вмирає!
                                                                                    Леся Українка 

1 серпня минуло 100 років від дня смерті відомої української письменниці, поетеси, громадського діяча Лесі Українки. Враховуючи всі її здобутки та вагомий внесок в розвиток української літератури, Верховна Рада України прийняла постанову №417-VII «Про вшанування пам’яті Лесі Українки у зв’язку із 100-річчям від дня смерті». 
                              
                              
      На її виконання в Луцькій районній бібліотеці для дітей була проведена літературна година «Цвіт душі Лесі Українки», під час якої юні читачі бібліотеки могли ознайомитись як з її творчістю так із життєвим шляхом поетеси на Волині.
     
     До уваги найменших користувачів була представлена лялькова вистава театру ляльки та книги «Веселка» (який діє при бібліотеці) «Біда навчить» за однойменною казкою письменниці. Ролі виконували  Юля Шевчук та Настя Чиж.
      Старші читачі могли ознайомитись з творчістю поетеси за допомогою тематичної викладки літератури «І Лесин дух із славою в душі живе».
      У свій час, сама того не знаючи Леся Українка своєю творчістю здійснила подвиг. Її поетичне слово має чудодійну силу: воно любить і ненавидить, воно плаче і сміється, радіє і сумує.
       Почесним гостем на заході була начальник відділу культури РДА Валентина Михайлівна Зінчук                                

Немає коментарів:

Дописати коментар