понеділок, 30 березня 2015 р.

Всезнайко поспішає на допомогу



     Серед різноманіття дитячої літератури особливе місце займають книги довідкового характеру. Саме вони можуть дати відповідь на тисячу дитячих «Що? Де? Коли?Чому?».
     Щоб познайомити читачів з даним видом видань, та навчити їх користуватися ними для користувачів середнього шкільного віку було проведено бібліотечну гру «Всезнайко поспішає на допомогу».
     Бібліотекарі розповіли про те, які словники, довідники, енциклопедії є в районній бібліотеці, за яким принципом розміщується матеріал, який довідковий апарат є в кожному з них для покращення пошуку того чи іншого питання.
      Для читачів в бібліотеці була організована тематична поличка «Книги-всезнайки». З цікавістю слухали розповідь про довідкову літературу і мами, які завітали на  захід разом зі своїми дітьми.

     Щоб закріпити одержану інформацію та перевірити набуті знання на практиці школярі взяли участь в бібліотечній грі «Всезнайко поспішає на допомогу». Під час гри діти самостійно шукали значення різних термінів, дані про материки та континенти, ріки та озера, про рослин і тварин, про таємниці всесвіту та інше.  

Немає коментарів:

Дописати коментар