четвер, 2 квітня 2015 р.

Писанка мальована – з любов`ю подарована

   
 Великдень – одне з найбільших свят християнського світу. До нього готуються заздалегід: прибирають в хаті, у дворі, на городі, печуть паски. А у Великодню суботу розфарбовують яйця.
     












      Вже стало традицією в Луцькій районній бібліотеці для дітей перед Великоднім святом проводити майстер-клас по виготовленню писанок, дряпинок, крашанок, крапанок.
   


     Цьогоріч на майстер-клас завітали читачі бібліотеки-філії села Коршовець разом з зав. бібліотекою Лілією Кальчик та користувачі районної книгозбірні для дітей. А навчала їх майстерності писанкарства викладач Волинського державного училища культури і мистецтв ім.І.Стравінського Галина Ковальчук.


     З традиціями святкування Великодня в Україні присутніх познайомила бібліотекар Мирослава Крищук.Вона також розповіла про значення малюнків –символів на розписаних яйцях, показала дітям, як можна самостійно виготовити писачки з підручних матеріалів.
                         
                                    

 Галина Солодуха (завідувач районної бібліотеки для дітей) зробила огляд книг, представлених на тематичній викладці літератури «Писанка мальована – з любов`ю подарована».


     Бібліотекар Алла Гладун розповіла школярам легенди, пов`язані з звичаєм фарбувати та розписувати яйця.

   

Немає коментарів:

Дописати коментар