четвер, 24 березня 2016 р.

Хай в серці кожної дитини живе любов до України



    
      Літературно-мистецьке свято «Хай в серці кожної дитини живе любов до України», приурочене відкриттю Всеукраїнського тижня дитячого читання, відбулося в будинку культури 
с.Гірка Полонка.












 Організували його для юних читачів управління культури обласної державної адміністрації, Волинська обласна бібліотека для дітей, Луцька районна бібліотека для дітей, районна бібліотека для дорослих, Гіркополонківські шкільна та сільська бібліотеки.

     
 
В святковому дійстві взяли участь учні 3-6 класів загальноосвітньої школи, учасники художньої самодіяльності Гіркополон-
ківського будинку культури та учні місцевої музичної школи. 

 

 


  Відкрили свято директор обласної бібліотеки для дітей Наталія Гранич та начальник управління культури Валерій Дмитрук. З привітальним словом до юних читачів звернулися письменники нашого краю Надія Гуменюк та Іван Чернецький.
    


 




   

  
Ведучі Віра Сукач та Мирослава Крищук повели присутніх у чарівний світ книги, від самих її витоків -  до 
сьогодення.


 
 Гостей свята, користувачів сільської, шкільної і районної бібліотек, всіх присутніх з святом книги, мудрості  і знань вітали дошкільний навчальний заклад №2 «Калинка» та ляльковий театр «Веселка» луцької районної бібліотеки для дітей. 

    











Свої музичні та хореографічні таланти продемонстрували учасники хору, ансамбль гітаристів, духовий оркестр Гіркополонківської дитячої музичної школи,  зразковий ансамбль, народного танцю «Вертуни», , тріо «Літопс»,   виконавці розмовного та музичних  жанрів: Анастасія Клачук,  Тарас Гайдай, Іван Гурєєв, Світлана Хом`як, Іванна  Бідзюра, Вікторія Васечко, Яна Ольшевська, Юлія Пукля. 
                         
                                                        
До цього свята готувалися всі читачі бібліотек Луцького району  Вони намалювали малюнки до своїх улюблених  творів, які були розміщені на виставці «Герої книг очима дітей».
    
На захід були запрошені переможці Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач»: Соломія Дерибон (с.Торчин), Роман Оверчук (с.Лище), Максим Патута (с.Промінь) та Маргарита Борейко (с.Радомишль). Від сектору культури Луцької райдержадміністрації їм були вручені подарунки. 

    Завідувач сектору культури райдержадміністрації Валентина Зінчук подякувала організаторам, письменникам, всім присутнім за участь у святі, і побажала, щоб книга назавжди залишалася вірним другом, порадником в
житті кожної людини.
     Свято завершилося флеш-мобом «Марш книголюбів.

Немає коментарів:

Дописати коментар