середу, 22 лютого 2017 р.

А мова в кожного своя…


    Районна бібліотека для дітей спільно з вчителем української мови та літератури Підгайцівського НВК «загальноосвітня школа 1-3 ступенів-гімназія» Галиною  Кінах, бібліотекою-філією села Підгайці (зав. філією Валентина Герлінська) провели мовний коктейль «А мова в кожного своя…», приурочений Міжнародному дню рідної мови.
    



Бібліотекар районної бібліотеки для дітей Мирослава Крищук познайомила учнів 5-Б класу з історією виникнення цього свята, повела юних користувачів у різномаїття мов світу, мовне різнобарвя національних меншин Волині.



 








   Вона прочитала присутнім  «Заповіт» Тараса Шевченка білоруською та польською мовами.
     Діти з задоволенням прочитали вірші українських поетів про рідну мову та подивилися лялькову виставу за твором В.Клімчука «Рукавичка-невеличка», в якій  питання чистоти рідної мови піднімають улюблені герої казок.
   Вчитель української мови та літератури Галина Кінах звернула увагу школярів на значення рідної мови у житті кожної людини та народу, зокрема.
   Валентина Герлінська ознайомила учасників заходу з літературою, представленою на книжковій викладці «Мови чисте джерело», а також з книгами надрукованими мовами світу, наявними в районній та сільській книгозбірнях.

   

Немає коментарів:

Дописати коментар