вівторок, 4 квітня 2017 р.

Книгоманія - 2017


Можна подумати, що в наш 21-й вік, комп’ютери, мобілки та інші досягнення технічного прогресу відтіснять книгу десь геть на задвірки. 

Та в цьому вам заперечать зовсім юні користувачі книгозбірень Луцького району, які вкотре зібралися в районну бібліотеку для дітей, щоб взяти участь в 3-му етапі Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія-2017».   Всіх учасників конкурсу привітала завідувач сектору культури РДА Валентина Зіньчук.
 

Юні книголюби з сіл Боголюби, Гірка Полонка, Городище-2, Воротнів, Лище, Забороль, Торчин, Боратин, Чаруків, Промінь, Романів,Княгининок та Радомишль проявили всю свою майстерність, всі знання, всю фантазію, щоб донести до присутніх зміст і тему представлених ними творів, щиро ділилися своїми враженнями від прочитаного.




А читають діти не тільки програмову літературу. На суд журі були представлені такі твори – Н. Гуменюк «Шуршик В. та інші», К. Функе «Чорнильне серце», В. Бердт «Все починається в 13», Й.Шпірі «Гайді», В. Рутківського «Гості на мітлі», Н. Щерби «Часодії». Деякі читачі більш полюбляють довідкову літературу, про яку з цікавістю розповіли своїм одноліткам.



      Компетентне журі - голова Іван Чернецький (письменник), члени – Олександр Войтюк (літератор), Михайло Лапків (редактор районної газети «Слава праці») при оцінювані брали до уваги не тільки розповідь про улюблені книги та представлення улюблених авторів, а й щоденники читання.
    
      

Переможцями конкурсу серед учнів 6 класів стала читачка Романівської  сільської бібліотеки Катерина Гавриленко, серед учнів 7 класів користувач Гіркополонківської бібліотеки-філії Андрій Марчук, які будуть представляти наш район на 4-му етапі цього конкурсу в Волинській обласній бібліотеці для дітей.
     Завідувач районної бібліотеки для дітей Галина Солодуха вручила всім учасникам в подарунок книги та відзначила  грамотами, а також побажала їм побільше читати цікавих та мудрих книг.  


Немає коментарів:

Дописати коментар