середу, 20 червня 2018 р.

День безпеки.


       Літні канікули найулюбленіша пора дітей. Можна цілий день гуляти, купатися, засмагати, але це ще й дуже небезпечна пора. Зазвичай, саме в цю пору діти залишаються без нагляду дорослих. Щоб не трапилось біди, щоб діти були обережними на вулиці, в лісі, вдома районна книгозбірня для дітей організувала день безпеки. Протягом цього дня для юних користувачів було проведено три театралізовані уроки застереження. 



      









Герої театралізованої казки «Сонце – ворог, сонце – друг» лікар Айболить, Півник, Сонечко закликали дітей бути дуже обережними під час засмагання на сонці, купання у річці, навчали яку першу допомогу потрібно надати, якщо згорів на сонці, отримав сонячний удар чи захлинувся водою.
       Під час уроку застереження «Хай дитина знає кожна, жартувать з вогнем не можна» діти дізналися, як до людей прийшов вогонь, яку користь він приносить; коли він ворог та коли він друг.  Пожежник, Вогник, Жабка і Мишка навчали читачів  як поводитися з вогнем вдома, в лісі, на вулиці, як поводитися з електроприладами, розповідали куди телефонувати в разі небезпеки та ознайомили з номерами телефонів служб з надзвичайних ситуацій: 101, 102,103, 104.
     
            А  Чарівник-світлофор разом з дітьми подорожував вулицями міста. Він своїм жовтим, червоним, зеленим оком попереджував коли можна переходити вулицю, а коли потрібно зачекати. І щоб не трапилось біди, потрібно завжди бути обережними на дорогах.

       Свої знання, отримані під час проведення уроків-застережень діти продемонстрували взявши участь у вікторині «Обережнимдружебудь – правил безпеки не забудь».

Немає коментарів:

Дописати коментар