пʼятницю, 23 березня 2018 р.

Добрий день, книжковий тиждень!


   
      21 березня на Волині стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Цього дня в школах,театрах, бібліотеках віддавали шану книзі, вірному і мудрому пораднику і другу мільйонів людей, організовували тематичні вечори, зустрічі з поетами, письменниками, презентації нових книг.




      Святом книги «Добрий день, книжковий тиждень!» розпочали тиждень дитячого читання Луцька районна книгозбірня для дітей, Романівська та Новокотівська бібліотеки-філії та Романівський будинок культури.


На гостини до її величності Книги завітали учні 4-го класу місцевої школи разом зі своїм класним керівником Валентиною Козак.

        Зі святом книги, художнього, поетичного слова юних книголюбів привітала  завідувач районної книгозбірні Галина Солодуха. Бібліотекар Мирослава Крищук розповіла школярам коли і як з`явилися перші книжки, який вони мали вигляд і про роль книги в житті людини. Готуючись до свята зав бібліотеками-філіями Тетяна Андрущенко та Надія Аршулік оформили книжкову виставку «Мудрий світ книжкових скарбів». Бібліотекарі познайомили учнів з творчістю волинських письменників, зокрема, Надії Гуменюк, Івана Чернецького, Нати Граніч, Василя Слапчука, Йосипа Струцюка, Петра Маха та інших творців слова.
   Валентина Козак зі своїми вихованцями підготували вірші українських та волинських поетів, які з натхненням прочитали Вероніка Войтюк, Олександр і Богдана Кондратюки, Аліна Кісіль, Геннадій Свінчук та Христина Буднік. Діти з задоволенням взяли участь у вікторині «Відгадай героїв книг», розповідали про своїх улюблених авторів та їх книги. Ляльковий театр «Веселка», що діє при районній бібліотеці для дітей, показав лялькову виставу за твором волинського автора Віталія Клімчука «Рукавичка-невеличка».

Немає коментарів:

Дописати коментар